БСП беше пословична с политиката си, която се бореше да разгради

...
БСП беше пословична с политиката си, която се бореше да разгради
Коментари Харесай

Витанов: Когато си просто пълнеж, гарнитура и притурка - БСП няма място в този кабинет

БСП беше пословична с политиката си, която се бореше да разгради един модел на ръководство в България, пъстър с корупция и с неща, с които левите хора не са съгласни. Изведнъж всяка една коалиция в този миг би означавала политическа крах за . Това сподели пред БТВ Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, евродепутат от Прогресивен алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

„ В тази ситуация БСП не би могла да бъде нищо повече от смокинов лист, пето колело, четвърта предавка или както желаете го наречете “, добави той.

По думите му постоянно държавно управление е извънредно належащо в този миг, само че не вижда за какво единствената лява политическа партия в българския парламент може да взе участие в дясно държавно управление.

„ Ако резултатът беше различен, в случай че бяхме спечелили най-малко два пъти по-голям %, с цел да можем да дефинираме дневния ред на това държавно управление, може би тогава въпросът щеше да бъде обоснован. Но когато си просто един заряд, една гарнитура и прибавка, то тогава БСП няма място в това държавно управление “, безапелационен бе Витанов.

Той е уверен, че влизането на социалистическата партия в сходен експертен кабинет би довело до края на съществуването ѝ.

Петър Витанов не се съмнява, че също така, което виждаме по малкия екран, се водят и различен вид диалози, в това число " за договаряне и за пазарлъци за съответни министерства ".

„ Виждам индикации от страната на управлението на БСП да влезе в сходен кабинет, замаскирано зад експертен, за кабинет на националното избавление. Но това ще докара до безспорна злополука на идващите избори и до неспособност за възобновяване на партията “, уверен е евродепутатът.  

Според него министър-председател „ с празни кутийки “ не звучи задоволително авторитетно и съществено. За Мария Габриел има единствено позитивни усещания.

„ Ходът на ГЕРБ е добър, тъй като тя се употребява с престиж и поддръжката на европейските институции, които са значими. Показва съвестност в желанията – даже да не бъде формиран кабинет, една от главните цели на ГЕРБ би била да показва предпочитание за кооперативност “, разяснява Витанов.

Истанбулската конвенция 

Витанов беше безапелационен, че даже животът на една жена да бъде избавен от този документ, това си заслужава. Но акцентира, че въпросът е решен от Конституционния съд - той към този момент е спрял ратификацията на Истанбулската спогодба.

" Работя в страни като Франция и Белгия - не съм видял трета тоалетна за момченца с полички. Това са тематики, които са срамни и позорни ", добави евродепутатът по тематиката. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР